Výsledky vyhľadávania pre vlas latky

AGRESIVITA vlastnosť niektorých látok rozrušovať iné látky
ANABOLIZMUS premena látok z potravy na látky vlastného tela
DENATURÁCIA zbavenie látky jej prirodzených vlastností, pôvodnej podoby, znehodnotenie látok, zmena štruktúry chemickými alebo fyzikálnymi prostriedkami
IMUNOGLOBULÍN bielkovinová súčasť krvného séra, ktorá má vlastnosti protilátky, proteín s protilátkovou aktivitou
INDIKÁTOR látka poukazujúca zmenou svojho zafarbenia alebo inej viditeľnej vlastnosti na zmenu chemického zloženia danej látky, ukazovateľ
INDUKCIA úvod uvedenie postup od zvláštneho k všeobecnému úsudok smerujúci od jednotlivého ku všeobecnému vektorová veličina charakterizujúca elektrické magnetické alebo elektromagnetické javy vzniknuté vložením látky do takéhoto poľa v biológii súčasť proce
PERMEABILITA priestupnosť, priepustnosť, priechodnosť, konštanta vyjadrujúca magnetické vlastnosti látky, schopnosť horniny prepúšťať vodu pórmi
PŠENO Pšeno je olúpané proso. Získava sa odstránením plevy zo zrna prosa. Pšeno má optimálne výživné vlastnosti, je veľmi chutné a ľahko stráviteľné. Obsahové látky majú priaznivý pomer bielkovín (12 %), tukov (4 %) a sacharidov (68 %).
TAUTOMÉRIA zvláštny prípad izomérie, látky rovnakého chemického zloženia reagujú za rôznych podmienok v zmysle rôznych štruktúrnych vzorcov
TROFOCYT vlastná tuková bunka živočíchov zhromažďujúca zásobné látky