| AGARY | rôsoly z morských chalúh |
|---|---|
| ALGÍN | rôsol z morských chalúh |
| ASPIK | rôsol, huspenina, vývar z glejovitých častí mäsa |
| KLIMT | český motokrosový pretekár (Saša, *1928) |
| KYSEĽ | ciberej, kyselica, kyslá polievka, kvaskovica, kvašna polifka, rosolanka, var, varjanka), polievka z nakvasenej múky, chlebového kvásku, prípadne chleba. Pridaním vody alebo šťavy z kyslej kapusty a varením vzniklo riedke, niekedy až kašovité jedlo s kysl |
| NANDU | juhoamerický nelietavý pštrosovitý vták |
| OROSÍ | pokryje rosou, zarosí |
| PŠENO | opracované proso na kašu |
| PŠENO | prosové zrno |
| PŠENO | Pšeno je olúpané proso. Získava sa odstránením plevy zo zrna prosa. Pšeno má optimálne výživné vlastnosti, je veľmi chutné a ľahko stráviteľné. Obsahové látky majú priaznivý pomer bielkovín (12 %), tukov (4 %) a sacharidov (68 %). |