| AMYLÁZA | enzým vyvolávajúci štiepenie škrobu na jednoduchšie cukry |
|---|---|
| AMYLÓZA | vo vode rozpustná zložka cukru, polysacharid |
| ATLASKY | plnené cukrovinky z kanditovej hmoty |
| BON PARI | druh cukríkov |
| BONPARI | druh cukríkov |
| DIFUZÉR | prístroj na vyluhovanie cukru pri jeho výrobe |
| DIGESCE | vylúhovanie látok v rozpúšťadle za určitých podmienok, trávenie, zažívanie, potr. stanovenie cukornatosti cukrovej repy |
| INZULÍN | hormón slinivky brušnej, výťažok zo zvierat je dôležitým liekom proti cukrovke a pri niektorých psychických ochoreniach |
| KLEVELA | konzerva zo zrelého rozvareného ovocia zahusteného cukrom, klevera, klabera |
| KONFETY | pestrofarebné papieriky rozhadzované pri oslavách, drobné cukrárske výrobky |