| ACIDIFIKÁCIA | okyslenie, zvýšenie kyslosti, zvýšenie hodnoty pH, znečistenie vzduchu oxidom siričitým |
|---|---|
| ACIDÓZA | zvýšenie kyslej reakcie krvi, nadbytok obsahu kyslých látok v organizme |
| AIRAN | ázijské kyslé mlieko, druh kyslého mlieka, mliečny nápoj |
| AIRAN | kyslé turkménske mlieko |
| AYRAN | Kyslé turkménske mlieko |
| DIAKYS | značka kyslého mlieka |
| KATYK | ruské kyslé mlieko |
| KEFÍR | alkoholicky kvasené kyslé kravské mlieko |
| KUMYS | kyslé mlieko, tatársky nápoj z kobylieho mlieka |
| KYSEĽ | ciberej, kyselica, kyslá polievka, kvaskovica, kvašna polifka, rosolanka, var, varjanka), polievka z nakvasenej múky, chlebového kvásku, prípadne chleba. Pridaním vody alebo šťavy z kyslej kapusty a varením vzniklo riedke, niekedy až kašovité jedlo s kysl |