| BARBECUE | ražeň na opekanie mäsa, stravovacie zariadenie, kde sa jedlá pripravujú na rošte alebo na ražni, jedlo takto pripravené |
|---|---|
| BEEFSTEAK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, biftek |
| BIFTEK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, beefsteak |
| BORŠČ | ruská kapustová polievka, ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou |
| FILÉ | plátok mäsa, i filet |
| FILET | plátok mäsa, i filé |
| GALANTÍNA | jemná paštéta z mletého mäsa, vykostené mäso z hydiny alebo zveriny plnené mäsitou plnkou, uvarené a podávané za studena |
| GÉL | rôsolovitá masa, polotuhá rôsolovitá hmota |
| GRIL | ražeň na opekanie mäsa, zariadenie s roštom |
| HAĽAMOVÁ | slovenská poetka, spisovateľka a prekladateľka (Maša, 1908-1995) |