| ASADO | španielsky pokrm, španielske jedlo, španielska špecialita, pokrm v Španielsku |
|---|---|
| ASOPAO | portorické jedlo, portorická špecialita |
| KALKÝŠ | kelkýš, keltýš)sladké pečivo z naklíčeného pšeničného alebo ražného zrna. Tradičné jedlo jarného obdobia s vysokou biologickou hodnotou, známe najmä v strednej a južnej časti západného Slovenska. |
| KEBAB | balkánske jedlo, balkánska ľudová špecialita |
| KLOPS | opečené mleté mäso, mäsité jedlo |
| NÁKYP | kypré upečené jedlo |
| OPEKANEC | opečené mučné jedlo |
| PIROH | pečené múčne jedlo s plnkou |
| RAGÚ | pikantné jedlo z drobných kúskov mäsa, najmä hydinového a diviny, biela polievka z teľacieho a kuracieho mäsa s opečenou zeleninou |
| ZAPEKAŤ | upravovať jedlo pečením |