| ABEGIN | prípravok na konzervovanie potravín |
|---|---|
| AFLATOXÍN | toxická látka, ktorú produkujú niektoré mikroorganizmy, najmä v potravinách a krmivách |
| AKRONIZÁCIA | konzervovanie údenín, rýb a iných potravín naložením do konzervačnej látky |
| ALEURONÁT | pšeničný lepok v sušenom stave, používa sa v potravinárskom priemysle |
| ALOBAL | obchodný názov hliníkovej fólie na balenie potravín |
| APERTÁCIA | tepelná sterilácia konzervácia potravín |
| APK | agropotravinársky komplex (skr.) |
| APRETÁCIA | tepelná sterilácia, konzervácia potravín |
| ARÓMA | charakteristická vôňa, napr. kávy, voňavá látka pridávaná do nápojov a potravín |
| BALZAM | voňavá živica a silica rôznych rastlín, dôležitá surovina vo farmácii, potravinárstve a kozmetike, utišujúci liečivý prostriedok, hojivá masť |