AMYLÓZA | vo vode rozpustná zložka cukru, polysacharid |
---|---|
DIGESCE | vylúhovanie látok v rozpúšťadle za určitých podmienok, trávenie, zažívanie, potr. stanovenie cukornatosti cukrovej repy |
GALIZÁCIA | úprava ovocného vína znížením obsahu kyselín pridaním roztoku cukru vo vode, galovanie |
GALOVANIE | úprava ovocného vína znížením obsahu kyselín pridaním roztoku cukru vo vode, galizácia |
INVERZIA CUKRU | štiepenie cukru na ovocný a hroznový cukor |
INVERZIACUKRU | štiepenie cukru na ovocný a hroznový cukor |
KLÉR | cukrový roztok |
KLÉR | hustý cukrový roztok |
KLÉR | roztok prebieleného cukru vo vode alebo v čistých rafinádnych sirupoch, katolícke duchovenstvo, klérus |
KLEVELA | konzerva zo zrelého rozvareného ovocia zahusteného cukrom, klevera, klabera |