| BORDEAUX | druh francúzskeho ťažkého vína, tmavočervená farba |
|---|---|
| BORDÓ | druh francúzskeho ťažkého vína, tmavočervená farba |
| KULÉR | farba, druh potravinárskeho farbiva, farebný hladený papier, tmavohnedá kvapalina vytvorená zahrievaním cukru na karamelizačnú teplotu, používaná na farbenie nápojov a v cukrárstve |
| KUPÁŽOVANIE VÍNA | miešanie rôznych druhov, najmä šumivých, na zlepšenie akosti, tzv. sceľovanie vína |
| KUPÁŽOVANIEVÍNA | miešanie rôznych druhov najmä šumivých na zlepšenie akosti tzv. sceľovanie vína |
| KURZÍVA | druh ležatého písma, mierne nakloneného písma, italika, novinárska próza kratšia ako fejtón, stĺpček |
| NEREZ | nehrdzavejúci druh ocele - potravinárstvo - najmä |
| OPOL | druh dalmatínskeho vína |
| OPOL | druh dalmátskeho vína |
| ŠPECIALITA | zvláštnosť, výnimočnosť, odbor činnosti, predmet záujmu, nevšedný, neobvyklý druh tovaru, najmä potravinárskeho |