ABIO | jedľa, po esperantsky |
---|---|
AROMÁT | pochutina do jedla |
CATERING | objekty na zásobenie lietadiel jedlami a inými potrebami pre cestujúcich, dovoz jedál zákazníkom, dodávka jedál, nápojov, príborov a všetkého potrebného na usporiadanie spoločenskej akcie systémom „na kľúč“ špecializovanou firmou |
GRIL | rošt, ražeň, jedáleň, kde sa podávajú jedlá pečené na ražni alebo rošte |
HĽUZOVKA | veľmi chutná jedlá huba s podzemnými plodnicami |
KABAJAKI | druh japonského jedla, japonské jedlo |
KAŠE | polotuhé jedlá |
NÁTRIUMBIKARBONÁT | sóda bikarbóna, jedlá sóda, biely prášok rozpustný vo vode, používa sa na zlepšenie trávenia |
POLYFÁGIA | nadmerná chuť do jedla, pažravosť, živočíchy, ktoré sa živia pestrou rastlinnou a živočíšnou potravou |
PRAŽMO | pripražené obilninové zrná. Historici výživy hovoria o tom, že pražmo je najstaršou formou jedla. Vymrvené, nad ohňom upražené zrná obilnín slúžili ako príležitostná strava ešte v prvej polovici 20. storočia aj na Slovensku. Pražmo si pripravovali chlapci |