| BARBECUE | jedlo pripravené na ražni alebo na rošte |
|---|---|
| BARBECUE | ražeň na opekanie mäsa, stravovacie zariadenie, kde sa jedlá pripravujú na rošte alebo na ražni, jedlo takto pripravené |
| EINTOPF | jedlo pripravované v jednom hrnci, v nacistickom režime verejná propagandistická akcia |
| KYSEĽ | ciberej, kyselica, kyslá polievka, kvaskovica, kvašna polifka, rosolanka, var, varjanka), polievka z nakvasenej múky, chlebového kvásku, prípadne chleba. Pridaním vody alebo šťavy z kyslej kapusty a varením vzniklo riedke, niekedy až kašovité jedlo s kysl |
| LIENTÉRIA | nestrávené jedlo v stolici pri hnačke |
| MINÚTKA | narýchlo pripravené jedlo |
| NAVARIA | pripravia jedlo na ohni |
| PILAV | balkánske jedlo z plneného cesta, pilaf, dusená ryža s kúskami mäsa, druh rizota |
| POTRAVA | jedlo, látky, ktoré prijímajú organizmy na svoju výživu |