| BARBECUE | ražeň na opekanie mäsa, stravovacie zariadenie, kde sa jedlá pripravujú na rošte alebo na ražni, jedlo takto pripravené |
|---|---|
| ČUFTY | juhoslovanské (srbské) jedlo z mäsa |
| DOLMAS | jedlo z baranieho mäsa |
| GYROS | pôvodne grécke jedlo z mäsa rôznych druhov opekaného na zvislom ražni a postupne odkrajovanom |
| HLÁS | studené jedlo z pokrájaného mäsa |
| LAGHMAN | stredoázijské jedlo z mäsa a rezancov |
| PERKELT | jedlo z malých kúskov mäsa okorenené paprikou |
| PILAV | balkánske jedlo z plneného cesta, pilaf, dusená ryža s kúskami mäsa, druh rizota |
| RAGÚ | pikantné jedlo z drobných kúskov mäsa, najmä hydinového a diviny, biela polievka z teľacieho a kuracieho mäsa s opečenou zeleninou |
| RIZOTO | jedlo z mäsa a ryže |