| AKANIT | konzervačný prostriedok, prípravok na konzervovanie |
|---|---|
| AKANITY | konzervačné prostriedky |
| AKRONIZÁCIA | konzervovanie údenín, rýb a iných potravín naložením do konzervačnej látky |
| APERTÁCIA | tepelná sterilácia konzervácia potravín |
| APRETÁCIA | tepelná sterilácia, konzervácia potravín |
| CANNING | konzervácia, po anglicky |
| CEREZÍN | tuhý uhľovodík, používa sa pri výrobe sviečok a konzervačnýchlátok |
| KARBONÁCIA | zušľachťovanie textílií pôsobením kyseliny sírovej na rastlinné nečistoty vlny, umelé sýtenie oxidom uhličitým, napr. Nealkoholických nápojov, konzervácia dreva opaľovaním |
| LYOFILIZÁCIA | odstránenie vody zo zmrazenej látky, používaná najčastejšie pri konzervácii ovocia a výrobe mrazených potravín |
| NÁLEV | konzervačná tekutina |