| ACIDOFILNÉ MLIEKO | mlieko skvasené baktériami mliečneho kvasenia |
|---|---|
| ACIDOFILNÉMLIEKO | mlieko skvasené baktériami |
| ARAK | liehovina zo skvasenej ryže, liehovina z ryže, likér z ryže, ryžová pálenka, nápoj z ryže, tiež liehovina z hrozna |
| ČAL | kvasené ťavie mlieko |
| KEFÍR | alkoholicky kvasené kyslé kravské mlieko |
| KUMYS | stredoázijský nápoj z alkoholizovaného kvaseného kobylieho mlieka |
| KYSEĽ | ciberej, kyselica, kyslá polievka, kvaskovica, kvašna polifka, rosolanka, var, varjanka), polievka z nakvasenej múky, chlebového kvásku, prípadne chleba. Pridaním vody alebo šťavy z kyslej kapusty a varením vzniklo riedke, niekedy až kašovité jedlo s kysl |
| MACES | druh židovského nekvaseného chleba |
| MEDOVINA | alkoholický nápoj z kvaseného medu, nektár |
| TEMPE | indonézske jedlo, skvasené varené sójové bôby |