| ALBERT VEĽKÝ | nemecký filozof, teológ a prírodovedec, člen dominikánskeho rádu, doctor universalis a učiteľ Tomáša Akvinského (1193/1207-1280) |
|---|---|
| ALOCHTÓN | masa hornín (geol.) |
| ASPIK | rôsol, huspenina, vývar z glejovitých častí mäsa |
| AZU | druh jedla z hovädzieho mäsa |
| BEEFSTEAK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, biftek |
| BIFTEK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa prudko opečený z oboch strán, beefsteak |
| BIFTEK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, beefsteak |
| BORŠČ | ruská kapustová polievka, ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou |
| ČAJOVKA | čajová ruža, údenina z bravčového mäsa |
| ČORBA | turecká polievka zo zeleniny, húb, rýb, hydiny, mäsa a fazule |