BAMBOLO | polotvrdý, mierne kyslý taliansky syr z kravského a ovčieho mlieka |
---|---|
CUAJADA | venezuelský mäkký syr z kozieho a ovčieho mlieka |
DANABLU | druh plesňového syra z kravského mlieka |
KAPUCÍN | druh veľmi mäkkého hnedého uhlia, používaný aj na výrobu farbív, člen žobravého mníšskeho rádu františkánov, káva s trochou mlieka, kapučíno |
LANITAL | kazeínové vlákno vyrábané z mlieka |
MACHENGO | najznámejší španielsky tvrdý syr z ovčieho mlieka, v tvare valca |
MLIEKAR | rozvážač mlieka |
SMOTANA | najtučnejšia časť mlieka |
SRVÁTKA | tekutina po zrazení mlieka |
STILTON | anglický plesňový syr, nazývaný aj kráľom syrov, pôvodne vyrábaný zo surového, dnes z pasterizovaného mlieka |