| BARBECUE | jedlo pripravené na ražni alebo na rošte |
|---|---|
| BARBECUE | ražeň na opekanie mäsa, stravovacie zariadenie, kde sa jedlá pripravujú na rošte alebo na ražni, jedlo takto pripravené |
| BARBECUE | stravovacie zariadenie, kde sa jedlá pripravujú na rošte alebo na ražni |
| GRIL | rošt, ražeň, jedáleň, kde sa podávajú jedlá pečené na ražni alebo rošte |
| GRILOVAŤ | opekať na ražni |
| GYROS | pôvodne grécke jedlo z mäsa rôznych druhov opekaného na zvislom ražni a postupne odkrajovanom |
| KARAUL | opevnená strážnica (hist.) |
| KEBAB | baranie mäso pečené na ražni |
| RAŽNIČI | mäso opečené na ražni |
| RAŽNIČI | viac druhov mäsa prekladaného cibuľou a opečeného na ražni |