AFLATOXÍN | toxická látka, ktorú produkujú niektoré mikroorganizmy, najmä v potravinách a krmivách |
---|---|
AKRONIZÁCIA | konzervovanie údenín, rýb a iných potravín naložením do konzervačnej látky |
AMANITÍN | jedovatá látka v muchotrávke zelenej |
ANABOLIZMUS | premena látok z potravy na látky vlastného tela |
ARÓMA | charakteristická vôňa, napr. kávy, voňavá látka pridávaná do nápojov a potravín |
ATRAKTANT | látka lákajúca pohyb živočíchov k potrave |
ATRAKTANT | látka podmieňujúca pohyb živočíchov ku zdroju potravy |
INTOXIKÁCIA | otrava jedovatou látkou, vniknutie jedovatej látky do organizmu |
JED | otrava, toxická látka |
LYOFILIZÁCIA | odstránenie vody zo zmrazenej látky, používaná najčastejšie pri konzervácii ovocia a výrobe mrazených potravín |