| APERITÍV | alkoholický nápoj podávaný pred jedlom na povzbudenie chuti a zlepšenie trávenia |
|---|---|
| APRETÚRA | konečná úprava výrobku na zlepšenie vzhľadu a kvality, najmä kože, textilu a papiera, úprava textov pred odovzdaním do tlače |
| BONIFIKÁCIA | vylepšenie |
| BONIFIKÁCIA | zľava z účtu, náhrada za nekvalitné alebo neúplné plnenie, zúrodnenie pôdy zemnými úpravami, vylepšenie, zvýhodnenie |
| KONDICIONÉR | upravovač, prostriedok alebo prísada na zlepšenie stavu, stabilizátor kvality vlasov |
| KUPÁŽOVANIE VÍNA | miešanie rôznych druhov, najmä šumivých, na zlepšenie akosti, tzv. sceľovanie vína |
| KUPÁŽOVANIEVÍNA | miešanie rôznych druhov najmä šumivých na zlepšenie akosti tzv. sceľovanie vína |
| LEGOVANIE | pridávanie iného kovu do základného kovu na zlepšenie jeho vlastností |
| NÁTRIUMBIKARBONÁT | sóda bikarbóna, jedlá sóda, biely prášok rozpustný vo vode, používa sa na zlepšenie trávenia |
| POKROK | lepšie výsledky, zlepšenie |