| DŽADKY | druh jedla z pareného zemiakového cesta (kuch.kraj.) |
|---|---|
| EVAPORAT | vyparenina (odb.) |
| EVAPORIT | vyparenina (odb.) |
| KAŠKAVAL | parený syr z ovčieho aj kravského mlieka, pochádzajúci z Balkánu |
| KONCENTRÁT | zahustený roztok, kovom obohatená surovina po koncentrácii rudy, zvyšok po odparení rozpúšťadiel |
| KOPULÁCIA | pohlavné spojenie, súlož, párenie, pohlavné rozmnožovanie splynutím samčej a samičej gaméty, štepenie ovocných stromov, reakcia diazoniovej soli s fenolmi alebo amínmi za vzniku azozlúčeniny, v zast.m význame svadba, jednoduchý spôsob úpravy ovocných |
| NAPARIL | vystavil pare, sparil |
| ODPAROK | zvyšok po odparení |
| PARÍ | naparuje, vystavuje pare |
| PARIL | naparoval, vystavoval pare, vystavoval účinkom pary |