| ADIPOZITA | nadmerné usadzovanie tuku v organizme, obezita |
|---|---|
| ADIPOZITÁZA | rovnomerné ukladanie tuku v organizme |
| CERA | značka rastlinného tuku na vyprážanie |
| CMUNDA | české jedlo zo surových strúhaných zemiakov smažených na tuku, bramborák (nár.) |
| EGALIZÁCIA | vyrovnanie, zrovnanie na rovnakú úroveň, úprava tučnosti mlieka na požadovaný obsah tuku |
| GOUDA | druh žltého syra bochníkového tvaru, vyrábaného z pasterizovaného mlieka s 50 % sušiny a 30 % tuku |
| CHOLEKARCIFEROL | vitamín D, ktorý hrá významnú úlohu pri liečbe rachitídy, najviac je obsiahnutý v rybacom tuku |
| IVA | značka pokrmového tuku, pokrmový tuk |
| LIPOSUKCIA | chirurgické odsávanie prebytočného podkožného tuku z estetických dôvodov |
| MAJONÉZA | pikantná hustá studená omáčka z tuku a žĺtkov |