Výsledky vyhľadávania pre vlastnosť látky

AGRESIVITA vlastnosť niektorých látok rozrušovať iné látky
DENATURÁCIA zbavenie látky jej prirodzených vlastností, pôvodnej podoby, znehodnotenie látok, zmena štruktúry chemickými alebo fyzikálnymi prostriedkami
IMUNOGLOBULÍN bielkovinová súčasť krvného séra, ktorá má vlastnosti protilátky, proteín s protilátkovou aktivitou
INDIKÁTOR látka poukazujúca zmenou svojho zafarbenia alebo inej viditeľnej vlastnosti na zmenu chemického zloženia danej látky, ukazovateľ
PERMEABILITA priestupnosť, priepustnosť, priechodnosť, konštanta vyjadrujúca magnetické vlastnosti látky, schopnosť horniny prepúšťať vodu pórmi
PŠENO Pšeno je olúpané proso. Získava sa odstránením plevy zo zrna prosa. Pšeno má optimálne výživné vlastnosti, je veľmi chutné a ľahko stráviteľné. Obsahové látky majú priaznivý pomer bielkovín (12 %), tukov (4 %) a sacharidov (68 %).