| BAGASA | šťava z cukrovej trstiny, používaná pri výrobe buničiny |
|---|---|
| DIFUZÉR | prístroj na vyluhovanie cukru pri jeho výrobe |
| KONFETY | pestrofarebné papieriky rozhadzované pri oslavách, drobné cukrárske výrobky |
| KREMROLE | šamrole, je sladký cukrárensky výrobok vo tvare rúrky(valca), ktorý sa vyrába z lístkového cesta a krémové výplne. |
| MELASA | sirupovitý odpad pri výrobe cukru, cukornatý sirup, hnedý cukrovitý odpad, repný odpad |
| MELASY | sirupovité odpady, odpady z výroby cukru |
| RAFINÁCIA | čistenie, odstraňovanie nežiadúcich prímesí a nečistôt z látok a technických výrobkov, napr. cukru, kovov a pod. |
| REPA | surovina na výrobu cukru |
| REPA | surovina na výrobu cukru, poľná plodina, okopanina, kŕmna buľvovitá rastlina |
| TAFFIA | liehovina vyrobená zo šťavy cukrovej trstiny |