| APERITÍV | alkoholický nápoj podávaný pred jedlom na povzbudenie chuti a zlepšenie trávenia |
|---|---|
| APRETÚRA | konečná úprava výrobku na zlepšenie vzhľadu a kvality, najmä kože, textilu a papiera, úprava textov pred odovzdaním do tlače |
| ASANÁCIA | ozdravenie, stavebná úprava za účelom zlepšenia zdravotných podmienok, súbor vojenských opatrení na odstránenie následkov zamorenia účinkami chemických, rádioaktívnych a iných zbraní, dekontaminácia (odb.) |
| KONDICIONÉR | upravovač, prostriedok alebo prísada na zlepšenie stavu, stabilizátor kvality vlasov |
| KUPÁŽOVANIE VÍNA | miešanie rôznych druhov, najmä šumivých, na zlepšenie akosti, tzv. sceľovanie vína |
| KUPÁŽOVANIEVÍNA | miešanie rôznych druhov najmä šumivých na zlepšenie akosti tzv. sceľovanie vína |
| LEGOVANIE | pridávanie iného kovu do základného kovu na zlepšenie jeho vlastností |
| NÁTRIUMBIKARBONÁT | sóda bikarbóna, jedlá sóda, biely prášok rozpustný vo vode, používa sa na zlepšenie trávenia |
| POKROK | lepšie výsledky, zlepšenie |
| REŠTRUKTURALIZÁCIA | prispôsobenie, zmena, zlepšenie štruktúry, systému, organizácie, pomerov, reštrukturácia |