AMIANT | rozomletý mastenec |
---|---|
ARELUZ | mäsitý miešok (bot.) |
ASPIK | rôsol, huspenina, vývar z glejovitých častí mäsa |
BÁDARAJÁNA | indický filozof, ktorý prvý raz vyložil základné poučky védánty v diele Brahmasútra alebo Védánta-sútra (2. stor. pred Kr. alebo 3.-4. stor.) |
BORŠČ | ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou, bolševník borščový, účinná liečivá rastlina |
DAMASCÉNSKY | týkajúci sa Damašku, napr. damascénska oceľ |
DOLMA | sušené závitky z mletého mäsa v liste hlávkovej kapusty alebo viniča inak aj sarma golubci tolma |
HAŠÉ | kašovitý pokrm, mleté alebo sekané mäso dusené na cibuľke |
KRÉM | mastiaci prostriedok, polotuhá penovitá hmota z rôznych prípravkov, kozmetický prípravok, mazadlo na obuv a pod., jemná polievka, hustý likér |
LOPÚCH | rastlina s veľkými mäsovitými listami |