| DŽADKY | druh jedla z pareného zemiakového cesta (kuch.kraj.) |
|---|---|
| EVAPORAT | vyparenina (odb.) |
| EVAPORIT | vyparenina (odb.) |
| INTERTRIGO | prudký zápal kože, zaparenie |
| KAŠKAVAL | balkánsky parený syr |
| KAŠKAVAL | parený syr z ovčieho aj kravského mlieka, pochádzajúci z Balkánu |
| KONCENTRÁT | zahustený roztok, kovom obohatená surovina po koncentrácii rudy, zvyšok po odparení rozpúšťadiel |
| KOPULÁCIA | pohlavné spojenie, súlož, párenie, pohlavné rozmnožovanie splynutím samčej a samičej gaméty, štepenie ovocných stromov, reakcia diazoniovej soli s fenolmi alebo amínmi za vzniku azozlúčeniny, v zast.m význame svadba, jednoduchý spôsob úpravy ovocných |
| ODPAROK | zvyšok po odparení |
| POLYGÝNIA | párenie sa jedného samca s niekoľkými samicami alebo muža s niekoľkými ženami, mnohopiestikovosť rastlín |