| GALANTÍNA | jemná paštéta z mletého mäsa, vykostené mäso z hydiny alebo zveriny plnené mäsitou plnkou, uvarené a podávané za studena |
|---|---|
| LORETA | pútnické miesto s kaplnkou, kaplnka podľa talianskeho vzoru, pražská kaplnka, ČR |
| LORETA | talianska kaplnka, pútnické miesto s kaplnkou |
| PATÉ | koláč s mäsovou plnkou (kuch.) |
| PIE | koláč s plnkou, po anglicky |
| PIROH | pečené múčne jedlo s plnkou |
| PITA | srbský závin s plnkou |
| RAVIOLY | malé cestovinové taštičky s mäsovou plnkou |
| ROLÁDA | múčnik s plnkou |
| ŠTEDRÁK | obradový vianočný koláč. Piekol sa na Vianoce z vrstiev kysnutého cesta natretých striedavo orechovou, makovou, lekvárovou a tvarohovou plnkou, navrchu mohol mať mriežkovú výzdobu z cesta. |