AMYLÁZA | enzým vyvolávajúci štiepenie škrobu na jednoduchšie cukry |
---|---|
AMYLOLÝZA | štiepenie škrobu pôsobením enzýmov na glukózu, dextríny alebo maltózu |
BAKTERIOFÁG | baktériožrút, vírusom podobný mikroorganizmus, ktorého enzýmy napádajú a hubia baktérie |
KATALÁZA | enzým katalyzujúci rozklad peroxidu vodíka na vodu a kyslík |
KOENZÝM | organická látka nebielkovinovej povahy nevyhnutná k účinku niektorých enzýmov |
KOENZÝM | účinná nebielkovinová zložka enzýmu, koferment |
LIPÁZA | enzým, ktorý štiepi tuky na glycerín a mastné kyseliny |
LYZOZÝM | enzým obsiahnutý v telesných tekutinách |
MALTÁZA | enzým meniaci sladový cukor - maltózu - na hroznový cukor |
MALTÓZA | enzým meniaci sladový cukor - maltózu - na hroznový cukor |