| BARBECUE | ražeň na opekanie mäsa, stravovacie zariadenie, kde sa jedlá pripravujú na rošte alebo na ražni, jedlo takto pripravené | 
|---|---|
| BEEFSTEAK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, biftek | 
| BIFTEK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, beefsteak | 
| BORŠČ | ruská kapustová polievka, ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou | 
| FILÉ | plátok mäsa, i filet | 
| FILET | plátok mäsa, i filé | 
| GALANTÍNA | jemná paštéta z mletého mäsa, vykostené mäso z hydiny alebo zveriny plnené mäsitou plnkou, uvarené a podávané za studena | 
| GÉL | rôsolovitá masa, polotuhá rôsolovitá hmota | 
| GRIL | ražeň na opekanie mäsa, zariadenie s roštom | 
| HAĽAMOVÁ | slovenská poetka, spisovateľka a prekladateľka (Maša, 1908-1995) |