| AMIANT | rozomletý mastenec |
|---|---|
| ARELUZ | mäsitý miešok (bot.) |
| ASPIK | rôsol, huspenina, vývar z glejovitých častí mäsa |
| BÁDARAJÁNA | indický filozof, ktorý prvý raz vyložil základné poučky védánty v diele Brahmasútra alebo Védánta-sútra (2. stor. pred Kr. alebo 3.-4. stor.) |
| BORŠČ | ruská kapustová polievka, ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou |
| DAMASCÉNSKY | týkajúci sa Damašku, napr. damascénska oceľ |
| DOLMA | sušené závitky z mletého mäsa v liste hlávkovej kapusty alebo viniča inak aj sarma golubci tolma |
| HAŠÉ | kašovitý pokrm, mleté alebo sekané mäso dusené na cibuľke |
| KRÉM | mastiaci prostriedok, polotuhá penovitá hmota z rôznych prípravkov, kozmetický prípravok, mazadlo na obuv a pod., jemná polievka, hustý likér |
| LOPÚCH | rastlina s veľkými mäsovitými listami |